EKTE BEIS - HERDINS

EKTE BEIS - HERDINS
Varenr.
H25094293
Lager
Velg varians
Pris
kr 20,00
Enhet
POSE

Kvantumsrabatt

Loading...
Ekte beis - vannløselig

Herdins Ekte beis er en vannløselig pulverbeis, og den klassiske måten å beise på. Herdins Ekte beis er basert på oppløselige fargeemner som gir størst gjennomsiktighet, og passer spesielt godt for høye krav til detaljgjengivelse og trefølelse. Med stort fargevalg og muligheten til å blande innbyrdes setter bare fantasien grenser.

 

For ulike treslag

Det store fargeutvalget gjør det enkelt å fnne riktig beis til det treslaget som skal beises. Herdins Ekte beis har f.eks. flere spesialfarger for beising av eik, og har tatt hensyn til treslagets egne unike fargetone. Underlaget må være nytt eller renslipt tre.

Gi beisen en overflate

Siden Herdins Ekte beis ikke inneholder bindemidler, må du behandle overflaten. Du kan enten benytte Herdins Beislakk eller Herdins hardvoksolje for å få følelsen et oljet tre. Unngå vannbasert lakk og tradisjonelle oljer, da det er fare for at de kan løse opp fargen og gi ett ujevnt utseende.

Spritbeising

På treslag der beisen ikke trenger ordentlig inn, kan du bruke spritbeising i stedet.

Slik fungerer det: Løs opp pulver i halvparten av den anbefalte vannmengden, la oppløsningen kjøles og tilsett like mye sprit (rødsprit) slik at den totale mengden med væske blir den samme. Mørkere farger kan kreve en større del med vann, for eksempel 70% vann og 30% sprit

Gode tips

  • Bruk nr 77 for Jernvitrolbehandling. Bruksanvisningen finner du på posen.
  • For å unngå mørkere områder i åpne porer, kan du enkelt forsegle de åpne porene med et vannstrøk før beisingen
  • Ammoniakkbehandling av furu før beisingen gir en jevnere og finere underlag.

I vår lille beiseskole forteller vi mer om hvordan det utføres.

Dokumenter

Størrelse: 165,2 KB
Størrelse: 130,7 KB
Størrelse: 49,7 KB