HERDINS NATURFIBER TEKSTILFARGER

HERDINS NATURFIBER TEKSTILFARGER
Varenr.
H26539759
Lager
Velg varians
Pris
Fra kr 109,00
Enhet
ESKE

Kvantumsrabatt

Loading...
 • HERDINS NATURFIBER TEKSTILFARGER
 • 27011816
Farge for bomull, lin og viskose

 

OBS Utgående vare, kun et fåtall farger tilgjengelig

Tekstilfarge for vaskeekte innfarging av naturfibrer. Velg temperatur etter vaskeråd: 30, 40 eller 60 grader. Egenskaper Tekstilfarge for vaskeekte innfarging av bomull, lin og viskose ved 30, 40 eller 60 grader. Artikkelnummer 045 + fargenummer Innhold En pakke med Herdins Textile Colour natural fibre inneholder 100 ml reaktiv, flytende tekstilfarge og en pose med Herdins Textile Colour fix. Herdins Textile Colour salt selges separat. Forpakning Kapsel Farger Se fargekart

Herdins Textile Colour natural fibre er en vaskeekte tekstilfarge som fager tekstiler av bomull, lin og viskose. Det er mulig å farge blandede materialer med en mindre mengde polyester, elastan eller lycra, men resultatet blir lysere. Hvis du skal farge ull, silke og polyamider, bør du i stedet velge Herdins Textile Colour multi fibre. Tekstiler av ren polyester og akryl kan ikke farges. Derfor innfarges heller ikke tråd av polyester.

Innholdet er beregnet på farging i en husholdningsvaskemaskin som rommer 5 kg. Velg et fargevaskeprogram uten forvask på 30, 40 eller 60 grader med så lang vasketid som mulig og full vannmengde. Unngå ullvask. Farg aldri mer enn 1,5 kg tekstiler om gangen i en husholdningsvaskemaskin som rommer 5 kg. Salt og fix doseres etter vannmengde.

Det vil si at hvis du bruker flere flasker med farge til én farging, holder det med en pose fix og 1 kg salt. Øk kun dosen av salt og fix hvis du farger i en ekstra stor vaskemaskin. Da beregner du mengden salt til 100 g per liter og fix til 10 g per liter vann.

Helt nye tekstiler skal alltid vaskes noen ganger før de farges. Enkelte typer tekstiler er vanskelige å farge med et godt resultat. Vi anbefaler derfor at du ikke farger møbeltrekk, møbelstoff, sportstøy, ytterplagg og lignende. Tekstilfarger er transparente, og det går derfor ikke an å farge over flekker og mønster.

Tekstilenes opprinnelige farge, stoffets struktur og hvor slitt stoffet er, påvirker nyansen. Hvis du vil farge en lys farge over en mørkere, må du først avfarge med Remol. Tenk også på at rester av flekkfjerningsmiddel, deodoranter, parfymer og hudkremer kan gi flekker som vises etter farging.

I tillegg til materialets egenskaper og utseende, påvirkes nyansen av fargemengde og innfargingstemperatur. Stoffprøvene på fargekartet viser full innfarging (en flaske farge til 500 g tekstil) av 100 % bomull ved 40 grader. Fargemerkingen på forpakningen og fargekartet i bruksanvisningen er trykt på papir og gir derfor kun en indikasjon på nyansen.

 

 

Forbruk/dosering

En forpakning farger 500 g tekstiler til full fargestyrke og opp til 1500 g til en lysere nyanse.

Rengjøring av vaskemaskinen

Rengjør vaskemaskinens lofilter før og etter farging. Fjern eventuelle fargerester på metall, plast og gummidetaljer etter farging med en fuktig klut.

Håndtering og lagring

Oppbevares frostfritt. Unngå direkte kontakt med konsentrert farge. Anbefalinger for håndtering varierer for forskjellige nyanser. Mer informasjon finnes på respektive farges emballasje. Fargerester leveres til miljøstasjon, eller spyles ned i avløpet med mye vann. Flasken leveres til emballasjegjenvinning og sorteres som hard plastemballasje.

Avfallshåndtering

Destrueres i henhold til lokale forskrifter. Leveres til miljøstasjon. Kontakt kommunen for mer informasjon.

Farging

 • Velg innfargingstemperatur etter vaskeanvisningen på klærne og hjemmetekstilene dine; 30, 40 eller 60 grader. Generelt gir en høyere innfargingstemperatur (60 grader) et noe bedre fargeutbytte, dvs. at fargen blir litt fyldigere.
 • Farge i vaskemaskinen (maks. 1500 g tekstil)
 • Rengjør lofilteret før og etter farging for å unngå at vaskemiddelrester påvirker fargingen.
 • Vei de tørre tekstilene. En flaske farger 500 g til full nyanse og opp til 1500 g til en lysere nyanse.
 • Begynn med å tømme 1 kg salt og innholdet i fiksermiddelposen i den bakre delen av vaskemaskintrommelen.
 • Skru av korken på flasken og sett den i vaskemiddeltrommelen.
 • Legg de gjennomvåte tekstilene i vaskemaskinen.
 • Sett maskinen på uten forvask, og velg 30, 40 eller 60 grader. Velg så lang vasketid som mulig og full vannmengde. Unngå ullvask.
 • Etter fargingen vaskes den overskytende fargen ut av de fargede tekstilene ved å kjøre et vaskeprogram uten vaskemiddel. Tørk som etter vanlig vask.
 • Tørk av gummi-, plast- og metalldetaljer med en fuktig klut. Rengjør lofilteret.

Farge for hånd (maks. 500 g tekstil)

 • Bruk en kjele som kan varmes opp på komfyren og som ikke brukes til matlaging. Ta på gummihansker og beskytt ømtålige overflater. Kontroller at tekstilene er rene, og vei de tørre plaggene. Ikke farg mer enn 500 g tekstil for hånd.
 • Fyll en stor kjele med 10 liter kaldt vann.
 • Tøm i tekstilfargen. Tilsett en pose fix og 1 kg salt. Rør om.
 • Legg i de gjennomvåte tekstilene og sette kjelen på komfyren.
 • Skyll deretter grundig tre ganger i kaldt vann uten å vri.
 • Vask ut den overskytende fargen i 30–60 grader varmt vann uten vaskemiddel i 15 minutter. Skyll en gang til før tørking.