HERDINS MULTIFIBER TEKSTILFARGE

HERDINS MULTIFIBER TEKSTILFARGE
Varenr.
H25630708
Lager
Velg varians
Pris
Fra kr 59,00
Enhet
ESKE

Kvantumsrabatt

Loading...

Tekstilfarge for syntetfiber

OBS Utgående vare, kun et fåtall farger tilgjengelig

 

Tekstilfarge for innfarging av naturfibrer og enkelte syntetfibrer. Egnet for en mindre mengde tekstiler.

 • Egenskaper: Tekstilfarge for innfarging av bomull, lin, viskose, ull, silke og polyamid i vaskemaskinen og for hånd.
 • Innhold: Vannløselig tekstilfargestoff i pulverform.
 • Forpakning: Forpakningen inneholder to poser med farge samt etterbehandlingsmiddel.
 • I tillegg til farge kreves 1 dl salt ved farging av bomull, lin og viskose, samt 1 dl eddik ved farging av ull, silke og polyamid. 
 • Forbruk/dosering: En forpakning med Herdins Textile Colour multi fibre er nok til innfarging av 250–500 g tekstiler, avhengig av ønsket nyanse.
 • Håndtering og lagring: Unngå håndtering som kan forårsake støv.
 • Beholdere holdes lukket så lenge som mulig.
 • Lagres tørt. Oppbevares i originalemballasjen.

FARGING:

Rengjør lofilteret i vaskemaskinen før du farger, slik at eventuelle vaskemiddelrester ikke påvirker fargingen. Farg maks. 1 kg tørre tekstiler i en husholdningsvaskemaskin som rommer 5 kg.

Farg bomull, lin, viskose og polyamid.

 1. Løs fargepulveret opp i ½ liter kokende vann. Bruk en uskadet kjele i rustfritt stål eller av aluminium. Rør grundig om slik at fargen løser seg helt opp.
 2. Bløtgjør tekstilene.
 3. Tøm fargeløsningen direkte i vaskemaskintrommelen og legg i de våte tekstilene.
 4. Tilsett 1 dl husholdningssalt for bomull, lin og viskose. Tilsett ½ dl eddikessens (12 %) for polyamid.
 5. Start vaskemaskinen på hovedvask 60–90 grader for bomull, lin og viskose. 70 grader for polyamid.
 6. Etterbehandle tekstilene av bomull, lin og viskose for å gjøre dem mer vaskeekte. Tilsett etterbehandlingsmiddelet i doseringsskuffen for vaskemiddel og kjøre et vaskeprogram på 40 grader. Polyamid trenger ingen etterbehandling.
 7. Rengjør vaskemaskinen ved å tømme lofilteret og å fjerne fargerester på plast- og gummidetaljer. Kjør et vaskeprogram på 60 grader med ½ dl vaskemiddel og eventuelt 2 ss Remol for å fjerne eventuelle resterende fargerester. Vask alltid noen maskiner med tøy i mørke farger etter at du har farget med Textile Colour multi fibre i vaskemaskinen.

Vask de fargede plaggene og tekstilene på 40 grader, enten alene eller med lignende farger.


Farge for hånd

Bruk en kjele som kan varmes opp på komfyren og som ikke brukes til matlaging. Ta på gummihansker og beskytt nærliggende overflater mot fargesprut. Farg maks. 250 g tørre tekstiler for hånd.

 1. Tøm fargepulveret forsiktig i 1/2 liter vann, og varm opp fargeblandingen under omrøring til fargepulveret er helt oppløst.
 2. Fyll kjelen med ca. 10 liter vann.
 3. Bløtgjør tekstilene og legg dem deretter i fargebadet.
 4. Tilsett 1 dl salt for bomull, lin og viskose, og varm opp fargebadet til 80–90 grader. Utelat saltet for innfarging av polyamid, og tilsett i stedet 1/2 dl eddik 12 %. Farg polyamid ved en temperatur på 70 grader. Hold temperaturen konstant i 46 minutter. Fargebadet må ikke koke. Rør om og pass på at tekstilene ikke blir liggende sammenviklet.
 5. Skyll tekstilene grundig i lunkent vann til all overskytende farge er borte.
 6. Etterbehandle tekstilene for å gjøre dem mer vaskeekte. Bland ut etterbehandlingsmiddelet i 10 liter vann ved 40 grader, og la tekstilene ligge i badet i 15 minutter. Polyamid trenger ikke etterbehandling.
 7. Rengjør kjelen.

 

Vask de fargede plaggene og tekstilene på 40 grader, enten alene eller med lignende farger.


Farge ull og silke
Ferdige plagg av ull og silke er mer følsomme for bearbeiding og høye vanntemperaturer enn andre materialer, og kan lett bli ødelagt ved feil behandling. Vi kan derfor kun veilede deg om hvordan du farger ull og silke, ikke garantere for resultatet.

Bruk en kjele som kan varmes opp på komfyren og som ikke brukes til matlaging. Ta på gummihansker og beskytt nærliggende overflater mot fargesprut. Farg maks. 250 g tørre tekstiler for hånd.

 1. Tøm fargepulveret forsiktig i 1/2 liter vann, og varm opp fargeblandingen under omrøring til fargepulveret er helt oppløst.
 2. Fyll kjelen med ca. 10 liter vann.
 3. Tilsett noen dråper oppvaskmiddel og 2 ts eddik 12 %.
 4. Legg i de våte plaggene, og varm fargebadet sakte opp (maks. 2 grader/minutt) til 80 grader for ull og 70 grader for silke. Håndter plaggene forsiktig under oppvarmingen, og pass på at hele plagget dekkes av fargebadet.
 5. Hold temperaturen i 30–40 minutter. Hvis det virker som om plaggene ikke tar til seg fargen, kan du tilsette ytterligere 1/2–1 ts eddik. Vær forsiktig når du bearbeider plaggene. Hvis du f.eks. rører for kraftig, kan ullplagg filtre seg.
 6. Skyll plaggene uten vaskemiddel i lunkent vann til all overskytende farge er borte. Ull og silke trenger ingen etterbehandling.
 7. Rengjør kjelen.

 

Vask de fargede plaggene og tekstilene på 40 grader, enten alene eller med lignende farger.

 

 • Ta alltid hensyn til plaggets opprinnelige farge når du velger ny kulør.
 • Mønstre og striper kan aldri bli helt innfarget.
 • Farg aldri en lys farge over en mørkere uten å avfarge først. De fleste tekstiler kan avfarges såpass at det går an å farge dem på nytt. Bruk Remol.
 • Temperaturen er viktig for at resultatet skal bli bra.
 • Fargeutbyttet er best på bomull, lin og viskose ved 80–90 grader.
 • Når du farger ull, må temperaturen være 80 grader, og for silke og polyamid må den være 70 grader.
 • Tekstiler av syntetiske materialer som f.eks. polyester og akryl kan ikke farges. Derfor innfarges heller ikke f.eks. sytråd av polyester.
 • Farg aldri helt nye tekstiler uten å vaske dem noen ganger først.
 • Bruk gjerne gummihansker.
 • Les alltid hele bruksanvisningen i forpakningen før du begynner.
 • Fargemerkingen på forpakningen og fargekartet i brosjyren er trykt på papir og gir derfor kun en indikasjon på nyansen.